Måndag

Vet knappt vad det är för dagar nu när det är jullov, men efter lite tänkade kom jag på att det var måndag!
Idag åkte jag och Cissi in till Norrköping med nio bussen för att spana in rean osv. Vi tänkte att vi lika gärna kunde åka in tidigt när de var lite mindre folk och det var det ju faktiskt!
Hittade dock ingenting som jag riktigt fastnade för. Var väl mest ute efter att hitta ett par sköna chinos, men får väl såga av mig benen och röven innan jag kommer i de små fjutt storlekarna.
Blev dock lite inhandlat, smink ofc :) Hittade eyeshadow primer från lumene på rea, tycker vi om :) Sedan hittade jag även en glitter eyeliner på rea ifrån HOT tror jag de hette?! och en ny concealer. Allt detta hittade jag på Kicks men de blev visst ett par lösögonfransar ifrån HM också. tihihi
Nej nu ska jag se på two and a half men...


♥ Mia

Båtsman..

Somnade efter att Jönssonligan tog slut. Nu har jag sovit ett tag och när jag började bläddra bland kanalerna hittade jag Saltkråkan! Åh jag älskar Båtsman, han är så lurvig och söt! Mmm.. Ge mig en sån :)
Kände bara för att skriva det liksom

♥ Mia


Promenad

Kom upp till grytgöl igår kväll efter att mamma och jag hade varit på bio.. kunde inte somna förrän vid 4 herregud vet inte hur många gånger jag stängde på och av tvn och datorn.
Vid kvart i 3 förut kom jag på att jag skulle gå ut och gå, en timme senare fick jag ringa till mamma.. Då var det mörkt, jag frös och hade bara kommit en halv mil! Det var inte mycket det. Nu ska jag värma mig och se på Lilla Jönssonligen och cornflakes cupen, älskar den!

♥ Mia

Juldagarna

Nu är julen över, jag tycker verkligen om Julen. Men en gång om året räcker för man blir så super trött!

Julafton firades nere hos mormor och morfar tillsammans med hela tjocka släkten. Fick massor med gott på julbordet, och favoriterna var som vanligt köttbullarna, revbensspjällen och potatissalladen! Mums säger jag bara!
Sedan vid halv 3 kom äntligen tomten. Som alla små barnen hade väntat och när tomten väl kommer säger Johan och Jonas med det är ju morfar!!! Vilken chock de fick när de såg att morfar stod bakom dem.

Jag blev helnöjd med mina julklappar, kan ju rabbla upp vad jag fick för skojs skull :)
Datorhögtalare som står på fullt ljud med Håkan låtar just nu, fjärrkontroll till kameran, pengar, puma parfym bodylotion och duschgel, presentkort, väska, strumpor, neccesär, en annan parfým som jag inte kommer ihåg namnet på, vantar, after eight, kort på J&J, shorts, duntofflor, plånbok och lite andra små saker.

Ikväll ska mamma och jag in till stan och se på bio och jag hoppas att vi hinner gå lite i affärerna också. Allt flyter ska vi se, en film av Måns Herngren tror jag som hade premiär igår.
Men nu ska jag nog ta och klä på mig och börja packa lite, åker nämligen upp till Grytgöl direkt efter bion. Vi ska fortsätta plocka upp saker på vinden osv. Imorgon skulle vi nog fira lite jul där uppe också.




Ha det bra
♥ Mia

Bingolotto



Nu sitter vi redo vid tvn, har laddat med cola, chips, dip och själv har jag godis.
Uppesittarkvällen kan börja,

oj.. nu har de visst börjat

♥ Mia

imorgon!

Imorgon är de äntligen julafton igen. En julafton utan några familjemedlemmar liggandes på sjukhuset.
Förra året låg ju pappa på sjukhuset efter att ha opererat bort blindtarmen några dagar innan. Vi skulle egentligen ha firat med pappa och hans två av hans syskon uppe i Sälen, men när pappsen åkte till sjukhuset så ville inte jag följa med. Så pappa låg på sjukan, min bror var i Sälen och mamma och jag var hos släkten som vanligt.
I år ska jag, mamma och markus fira nerehos mormor med hela tjocka släkten.

Igår var jag och badade med småkusinerna, Linda, Sebbe och Conny. Åkte i de där ruschekanorna som jag aldrig vågat åka förut med de var inte så läskigt som jag trodde endå. Gick väl inte så fort men lagom fort för mig. Så fort vi hade tävling ner för den stora så kom jag långt bakom alla andra som for ner.. hah..
Senare färgade jag håret, blev askblond.
Lite grå aktigt är de just nu men ska snart träffa Cissi så ska vi lägga i slingfärgen som jag köpte också.

Ikväll ska jag spela bingolotto, vad är en dan för doppare dagen utan uppesittarkväll liksom?

♥ Mia

Förlååååt

Nu har jag varit sådär superdålig med uppdatering igen. Varje gång jag har kommit på det har jag varit någon annan stans än vid datorn. Men nu kom jag att tänka på det igen och loggade in direkt!

Nu har jag äntligen jullov! Så underbart!
Våran avslutning var inget speciellt direkt. Klassen fikade lite tillsammans sen gick vi till aulan och såg på julrevyn. Det jag såg av den var kul,  en kamera gubbe var såklart precis framför oss nästan så halva scenen syndes ju inte när han stod för långt in mot mitten, så grymt elakt! De borde ju spärra av där han står eller sätta upp någon lapp om att han kommer stå där och så. För de var faktiskt lite tråkigt att bara se men inte höra.

Igår (Lördag) var jag i Söderköping på kalas. Min farmors syster Margit fyllde hela 80 år, var väl varken kul eller tråkigt. Som vanligt med andra ord. Man kan absolut inte tro att hon är så gammal. Om jag skulle se henne någonstans skulle jag nog tänka max 75 år heller något. Inte klokt! Vi fick fullt med kakor, tårta först när hon hade kalas för alla hennes kompisar också i en kyrka. Sedan när vi var hemma hos henne fick vi mat också. Propp mätt blev man, men endå slank de ner en pizza sedan på kvällen. (; Hah.. Det var massor med underhållning i kyrkan också. B.la. sjöng pappa och hans syskon en egen sång som min faster hade skrivit med Nu tändas tusen juleljus som melodi. Mina kusiner Minna och Tova spelade även. Helt sjukt hur mycket instrument de har spelat under åren. Nu spelar dem i alla fall oboe och tvärflöjt. Ett tag spelade dem cello, fiol, klarinett och massa sånt där!

Själv kan jag vers på gitarr, har spelat trumpet(!) och lite blockflöjt kan jag nog fortfarande. Herregud de kan inte ha låtit riktigt klokt när jag spelade trumpet, måste ju ha ekat över hela området!

Idag har jag inte gjort något speciellt dirr. Hihi men nu ska jag kolla på Parlamentet, Björn Gustafsson är med så jag skriver väl senare eller någon dag! :)

♥ Mia

Snart så..

Nu är de inte långt kvar till jullov, ska bli så otroligt skönt! Bara en skoldag kvar sen på fredag är de fika och revy.

Idag har jag inte gjort så jätte mycket.. eller jo förresten.
Började skolan vid 9.35 och slutade den halv 3 tror jag de va. Blev ganska slappt hade tre lektioner och vi jobbade på 1 av dem. På historian började vi se på mamma mia, hann se typ 40 minuter så vi får väl se om vi får se resten efter jul. När jag kom hem gjorde jag klart matten som vi skulle göra hemma idag istället för att ha lektionen och sen tränade jag också.
Gick väl sådär, försökte komma igång och jogga lite nu men de gjorde så jäklarns ont upp i hela smalbenet så jag höll på att tjuta, herregud vilket smärta jätte läskigt var de. Men jag gjorde lite situps, armhävningar och sånt också.

När jag kom hem hade mamma gjort  varma mackor och nu blir de bonde söker fru + lite glögg och mina hemmabakade pepparkakor tror jag :)

♥ Mia

Pepparkaks bak

Gick iväg till Cissi förut vid 3 kanske. Vi kom på den bra idén att baka pepparkakor. Blev alla möjliga sorters former på dem och de smakade lite sådär.. Men de slank ner  i alla fall. 
Sedan vid 6 gick jag hem och bakade pepparkakor här hemma också.

Har träning nu också egentligen, men jag orkar verkligen inte! Halv 9 till 10 på en tisdags kväll! Det borde inte vara till låtet man orkar helt enkelt inte. Eller inte jag i alla fall. Känns som att man måste hålla sig vaken ibland för att man ska dit. Onsdags träningarna är halv 6 istället, mycket bättre!

♥ Mia


Sorry

Känner att jag har varit lite off de senaste dagarna. Under dessa tre dagar har jag faktiskt gjort en hel del och har knappt inte haft tid att sätta mig vid datorn! I söndags var vi uppe i Grytgöl igen och fixade iordning lite mera. Började lite smått att tömma övervåningen på skit! Herregud vad mycket saker de finns där uppe. För några veckor sedan hittade vi en gammal snusdosa som låg i en gammal kostym, tur att den var tom säger jag bara. Annars skulle de ju vara fullt med mögel i den tror jag?! Shit va äckligt.
Framåt halv 3 åkte vi iväg till centrumhuset (tro de eller ej men det finns centrum även på landet) och skulle se på bio, vi hade i alla fall tur med vädret igen. Den var ganska okej, inte super bra men inte heller super dålig. Det var väl istort sett det vi gjorde i söndags.

Igår var jag i skolan från 10 till ungefär kvart i 4. Skulle egentligen slutat halv 5 men som tur va fick vi gå tidigare. Direkt efter skolan gick jag hem till Cissi för hon fyllde år så jag var där och åt tillsammans med Cissi och hennes föräldrar. Hon fick en lika dan hårddisk som mig + lite andra små saker. Av mig fick hon en ring för ett tag sen men nu bjöd jag med henne på bio också så vi ska se I taket lyser stjärnorna sedan när den har haft premiär!
Vilken mat vi fick då! Friterad kyckling med potatisgratäng och rödvinssås, super gott!

Det är väl det jag har gjort under de här 2 dagarna.
Idag har jag bara varit i skolan. Har varit super trött och haft ont i huvudet hela dagen så funderar på att lägga mig en sväng.

♥ Mia

Right now

Nu sitter jag i mitt blivade hem. Det är mycket mer snö här än hemma, lite synd att jag inte tog med mig kameran sa jag till mamma förut när jag såg hur mycket snö de var på vägen hit.
Vi har precis ätit lite mat, pulvermos och burkskinka. Lite konstig blandning men de slank ner!
Snart ska vi börja lägga in golv i vardagsrummet så får hoppas att de blir bra..

Nej nu ska jag gå och leta efter mamma

♥ Mia


Födelsedagskalas

Tänkte att jag skulle berätta lite om gårdagens 'kalas'.
Direkt när jag kom hem från skolan vid 20 över 3 ungefär gick jag hem och fixade iordning mig.
Sedan skyndade jag mig över till Cissi för hon bombarderade mig nästan med sms kändes de som när jag stod och fixade iordning mig. När jag väl kom dit sen visade det sig att de endå inte fanns så mycket att göra. Eller Cissi stod och brynde kycklingen så jag satte i gång med salladen istället. Vi gjorde (Ola gjorde) välkomst drinkar som var super goda och dukade fint.
Vid sex kom Emelie och sedan en stund senare även Nerina. Det var bara vi fyra med de gjorde inte så mycket tycker jag inte. Till mat blev det iallafall hasselbackspotatis med kyckling och till det två olika såser och sallad förstås.
Vi hade även gjort efterrätt choklad pannacotta som vi lade två mandarin klyftor på som dekoration, och den var helt gudomlig! Här är receptet; http://recept.nu/1.6571/anders_leven/efterratter_godis/agg_mejeri/choklad_pannacotta

Sedan såg vi på idol och åt lite snacks, Kevin vann ju som sagt.
Tyckte inte om någon utan dem speciellt mycket men de var endå kul att se på.

Men tack som mycket tjejer för en roligt kväll!

♥ Mia


Lucia

Sitter i skolan och väntar på att jag ska få åka hem ungefär, blev klar med min samhällskunskap precis så någonting måste jag ju hitta på! :)
Lucia är det ju idag också, har hunnit med att se på två stycket tåg.
Först ett på grosvad sen racea Emelie oss hit. Det första luciatåget var väl inte mycket att hurra för tycker jag inte man hörde knappt inte vad dom sjöng. + att det mesta va inspelad musik och min gamla musiklärare spela lite gitarr till.
Skolans var däremot super fint, där var det musikläraren tror jag som spelade piano och där hörde man vad de sjöng.
Nej undra om jag ska ta och kolla lite på de där med designen igen och se om jag kan bli lite klokare på det där med html, just nu fattar jag ingenting och det var nästan så jag drömde om alla täcken och html färger inatt.

♥ Mia

Trött och irriterad

Whaa shit va irriterande de är att få till de som jag vill ha de, bara massa krångel hela tiden!
Men nu har jag suttit här och försökt fixa i hop de i över en timma men orkar verkligen inte mer nu. Får försöka fixa iordning de i helgen eller nå för imorrn ska ju Cissi och jag ha kalas :)  + att de är lucia firande i skolan också kvart över 9 så jag måste kolla när bussen går nu, har ingen lust att cykla/gå i slask!

Mia

Hejs,

Okej, nu har jag sådär super tråkigt så jag kom på att jag ska börja blogg!
Eller a, vi får se hur mycket de blir men jag ska fan försöka...

Just nu sitter jag och kollar på sos Gute på 5an, älskar sjukhus serier och sådant!!
Men att  nu började det igen så vi hörs   ..förhoppningsvis :)

Mia

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0